Luisterlichaam - Cranio Sacraal therapie

info@luisterlichaam.nl - 06 408 860 40
Maandag en dinsdag Barentszplein 2G, 1013NJ Amsterdam
Woensdag Rombout Hogerbeetsstraat 109-17, 1052VW Amsterdam

Nieuwe uitdaging, deel 2

Helaas, het spijt me. Het lukt me niet om iedere week te schrijven en dus doe ik nu een belofte die ik kan waarmaken. Ik zal in totaal vier keer schrijven over deze nieuwe uitdaging; één minuut koud afdouchen. Vandaag is het vier weken geleden dat ik met koud afdouchen ben begonnen.

Dit is deel twee van mijn nieuwe uitdaging. En ik bemerk een aantal veranderingen.

Zo was het nodig dat ik mijn huid iedere met een vetproduct insmeerde. Echter, nu blijkt mijn huid zelf prima in staat te zijn om voldoende huidvet te produceren. Met voldoende bedoel ik dat mijn huid er niet schraal uitziet, zacht is en ik geen jeuk heb. Momenteel smeer ik mezelf één keer per week in. Hopelijk lukt het mijn huid om zich volledig te herstellen zodat ik geheel geen smeerproducten meer nodig heb. Of ik accepteer de veroudering van mijn huid, dat kan natuurlijk ook. Wellicht sluit het ene het andere niet uit.

Mijn haar daarentegen heeft minder wasbeurten nodig en dat verbaast mij enorm. Ik ga alleen met mijn haar onder de koude douche wanneer ik mijn haar moet wassen. Gemiddeld was dat twee keer per week.Zo vaak sta ik dus miet met mijn haar onder de koude doche. Ik bemerk echter een verschuiving naar drie keer in de twee weken. Dat is een mooie winst, toch?

Mocht iemand het zich afvragen..... ik ben gewend geraakt aan het koud afdouchen. Soms minder en vaker langer dan één minuut. Ik snak niet meer naar adem omdat het niet meer als koud geweld aanvoelt. Het begint vertrouwd te voelen, wellicht zelfs aangenaam.

Maar ik wil vooral van mijn koude handen en voeten af, mijn "slechte" doorbloeding. En daar kan ik nog geen zinnig woord over zeggen. Na ander-en-een-halve week merkte ik weldegelijk dat mijn handen en voeten warmer waren dan ik gewend was. Maar sinds een paar dagen merk ik dat ze weer koud aanvoelen. Is vier weken wel genoeg om mijn doorbloeding te verbeteren? Dat ga ik nog proberen te achterhalen en vermeld ik de volgende keer.

O ja, mocht je zelf deze koude uitdaging aangaan? Weet dat dat je dat op eigen verantwoording doet.

Tot de volgende keer.