Luisterlichaam - Cranio Sacraal therapie

info@luisterlichaam.nl - 06 408 860 40
Maandag en dinsdag Barentszplein 2G, 1013NJ Amsterdam
Woensdag Rombout Hogerbeetsstraat 109-17, 1052VW Amsterdam

Nieuwe uitdaging

Overal om mij heen hoorde ik van de nieuwe hype: koud afdouchen. Ja, inderdaad na het douchen met warm water onder de koude kraan.

Ja, het is februari. En hoewel ik het weertype wat we hebben geen winter kan noemen, klonk het koude afdouchen mij als een gruwel in de oren.

Het "Je denkt alleen dat je het niet kan. Maar wanneer je accepteert dat je het kan je het lukt het" trok me. Al was het alleen al dat ik het een lastige zin vind. Wanneer ik iets accepteer, wat dan ook. Dan heb ik minder probleemgevoelens over hetgeen ik accepteer. Logisch toch? Maar toch, het idee om mezelf uit mijn "comfort zone" te halen en gewoon waar te nemen wat er is....

Ik ben één week geleden begonnen met koud af te douchen en dat ga ik vier weken lang doen. De eerste twee weken bouw ik op van 20 seconden naar één minuut. En de twee weken na de opbouw zal ik in iedere douchebeurt één minuut afdouchen met koud water verwerken. Ja, ook met mijn hoofd, al zal dat voornamelijk tijdens het wassen van mijn haar gebeuren.

Zucht, het is koud kan ik je vertellen. En iedere ochtend dwing ik mijzelf om onder de douche te stappen. Maar eerlijk is eerlijk, na het douchen voel ik mij fysiek anders. Ik merk dat mijn lichaam meteen vanuit binnen zich begint op te warmen. Wonderlijk toch, dat lichaam van ons.

Iedere week zal ik wat schrijven over mijn koude-douche-ervaringen, dit was deel 1.

Oh, en vanochtend kon ik bijna één minuut onder de koude kraan blijven.

Update 11 februari 2016

Mocht je na bovenstaand relaas ook behoefte hebben aan koud nadouchen? Weet dat je dit op geheel eigen risico doet. Het gaat er mij om het delen van mijn ervaringen.